Τα καλύτερα της Κύπρου

Τα 25 καλύτερα πράγματα για να κάνεις το τριήμερο στην Κύπρο

Όλα όσα θα συμβούν στο νησί το τελευταίο σαββατοκύριακο του Μάρτη

Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαρτίου 2024

Αποχαιρετάμε τον Μάρτιο και υποδεχόμαστε τον δεύτερο μήνα της άνοιξης με το καλοκαίρι να μας κλείνει το μάτι. Ένα ακόμη τριήμερο, το τελευταίο για την ακρίβεια μετά από τρία συνεχόμενα το οποίο σκοπεύουμε να το απολαύσουμε με τον καλύτερο τρόπο.

Εκδρομές, περιπλανήσεις στην Κύπρο, γιατί όχι και παραλιακά αν ο καιρός το επιτρέπει απλά μην ξεχάσεις την Κυριακή ότι αλλάζει η ώρα και μπαίνουμε πια στη θερινή. Αυτό το τριήμερο θα γίνουν πολλά και όμορφα πράγματα στην Κύπρο για να επιλέξεις από θέατρο και μουσική μέχρι κινηματογράφο κι άλλες εκδηλώσεις.

semina_digeni_1_0ed43e963b1102e7e.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Η Σεμίνα Διγενή παρουσιάζει τη σειρά «Αποδελτιώσεις» στην Κύπρο
Οι ηθοποιοί Δέσποινα Μπεμπεδέλη και Στέλα Φυρογένη συναντούν μέσα από τις σελίδες των «Αποδελτιώσεων» της Σεμίνας Διγενή, τον Γιάννη Ρίτσο, τον Θανάση Βέγγο, την Έλλη Λαμπέτη, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Παύλο Σιδηρόπουλο, αλλά και τη Φρειδερίκη. Μαζί τους -μέσα από βίντεο- και ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και ποιητής Δημήτρης Καταλειφός. Θα παρευρεθούν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και η Χαρίτα Μάντολες. Η σειρά των «Αποδελτιώσεων» περιέχει σημαντικές συνεντεύξεις, αλλά και πολλά κείμενα, άρθρα στο Ριζοσπάστη, καθώς και σε άλλες αθηναϊκές εφημερίδες, όπως και στον ηλεκτρονικό Τύπο. Η δεύτερη Αποδελτίωση περιλαμβάνει αρθρογραφία της, πορτρέτα, άγνωστες ιστορίες και συνεντεύξεις σημαντικών προσώπων.
>> Παρασκευή 29 Μαρτίου, Το Έρμα, Λευκωσία, 18:30, 22346770.

3631730.2e16d0ba.fill-1375x729.png

O Γιάννης Αθανασόπουλος στην Κύπρο
Ο Κλινικός Ψυχολόγος Γιάννης Αθανασόπουλος παρουσιάζει στην Κύπρο μια ομιλία – μοίρασμα.  Δεν θα μας μιλήσει για κατηγορίες και όρους.  Δεν θα μπει στη διαδικασία να μας πει τι ξέρει, μα τι νιώθει, στα κοινά μας σημεία.  Αυτό που νιώθουμε. Τα ίδια.  Ψυχή ολόκληρη, στο μαζί.  Ένα συλλογικό ασυνείδητο που γέμισε φως. Σε έναν κόσμο όπου όλα κινούνται με οδηγίες χρήσης, το «Παιδί που ανταμώσαμε» εναντιώνεται σε κλισέ αυτοβελτίωσης.  
>> Παρασκευή 29 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 19.00. Εισιτήρια: Ticketmaster.cy.

Φωτό 3.jpg

Bodies we fa|| for στη Λάρνακα
Συνεχίζοντας στο δρόμο των γυναικείων φωνών στη σύγχρονη θεατρική παραγωγή που ξεκίνησε με την παράσταση CRY της Λένας Κιτσοπούλου, το Λάρνακα 2030 παρουσιάζει το έργο Bodies we fa|| for. Δύο νεαρές γυναίκες ξεδιπλώνουν την αλήθεια τους. Την ωμή, προσβάσιμη και συμπεριληπτική αλήθεια τους για τον Έρωτα. Βασισμένη σε αληθινές αφηγήσεις, η περφορμανς Ντοκουμέντο αναρωτιέται αυτό ακριβώς που είναι και ο τίτλος της: ποιες σωματικότητες (τελικά) ερωτευόμαστε; Το "Bodies we fa|| for" είναι η πρώτη περφόρμανς στην Κύπρο που δημιουργήθηκε απ’ την αρχή με όρους δημιουργικής προσβασιμότητας και εντάσσει δραματουργικά στοιχεία προσβασιμότητας, ζωντανή διερμηνεία στην κυπριακή νοηματική γλώσσα και υπερτιτλισμό για άτομα με ακουστική αναπηρία, καθώς και απτική ξενάγηση και στοιχεία ακουστικής περιγραφής για άτομα με οπτική αναπηρία. Η περφόρμανς είναι προσβάσιμη σε άτομα με οπτική, ακουστική και κινητική αναπηρία. Υπερτιτλισμός στην κυπριακή διάλεκτο.
Παρασκευή 29 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο ΣΚΑΛΑ, 20:30. Εισιτήρια: SoldOut Tickets.

spiros_877.2e16d0ba.fill-1375x729.png

Ο Σπύρος Γραμμένος έρχεται στο DownTown Live
Ο απολαυστικός Σπύρος Γραμμένος έρχεται στο DownTown Live στη Λευκωσία την Παρασκευή 29 Μαρτίου παρεά με την κιθάρα και το χιούμορ που επικρατεί στα τραγούδια του. Μαζί του θα είναι ο Χρήστος Καλκάνης στα πλήκτρα και στο κλαρινέτο και ο Μιχάλης Γαλάνης στα τύμπανα.
>> Παρασκευή 29 Μαρτίου, DownTown Live, Λευκωσία. Οι πόρτες ανοίγουν στις 22.00. Πληρ. 99810011.

FotoJet (26).jpg

«Απαγορεύεται το Δέλτα»: stand-up comedy παράσταση με τον Ζαχαρία Ζαννέττου
Η Motion Comedy παρουσιάζει την stand-up comedy παράσταση «Απαγορεύεται το Δέλτα», με τον Ζαχαρία Ζαννέττου. Θέλοντας να διορθώσει τα κακώς έχοντα αυτού του τόπου, ο Ζαχαρίας Ζαννέττου (γνωστός stand-up comedian και tik-toker) ετοίμασε το πρώτο του ολοκληρωμένο stand-up comedy special και ετοιμάζεται για να γυρίσει την Κύπρο και να την παρουσιάσει. Μία κωμική παράσταση που υπόσχεται ότι θα σας κάνει να γελάσετε μέχρι δακρύων και να περάσετε ένα πολύ όμορφο βράδυ. Η παράσταση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Σατιρικό Θέατρο στη Λευκωσία θα μαγνητοσκοπηθεί για να μεταδοθεί μελλοντικά τηλεοπτικά ή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
>> Παρασκευή 29 Μαρτίου, Avalon Live, Λάρνακα / Σάββατο 30 Μαρτίου, Θέατρο Κέντρου Ενηλίκων, Δερύνεια / Κυριακή 31 Μαρτίου, Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία, 20:30. Διάρκεια: 75 λεπτά.
Προπώληση: www.MotionComedy.com Πληροφορίες: 99865603.

Supercars.2e16d0ba.fill-1375x729.png


Έκθεση Κλασικού και Ιστορικού Αυτοκινήτου στο Παραλίμνι
Ο Δήμος Παραλιμνίου φιλοξενεί για δεύτερη χρονιά την Έκθεση Κλασικού και Ιστορικού Αυτοκινήτου καθώς και Έκθεση Supercars στην πλατεία Αγίου Γεωργίου το Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου.
Άν είσαι λάτρεις των αυτοκινήτων τότε αξίζει να την επισκεφτείς!
>> Σάββατο 30 Μαρτίου, 09:00 - 18:00 'Εκθεση supercars, 09:00 - 21:00 'Έκθεση κλασικού και ιστορικού αυτοκινήτου / Κυριακή 31 Μαρτίου, 09:00 - 21:00 Έκθεση κλασικού και ιστορικού αυτοκινήτου.
Σημείωση: Η οδός Αγίου Γεωργίου θα είναι κλειστή το Σάββατο 30/3/2024 από τις 08:00 μέχρι και τις 21:00. Ο χώρος στάθμευσης της οδού Αγίου Γεωργίου θα είναι κλειστός από το βράδυ της Παρασκευής 29/3/2024 μέχρι και το βράδυ της Κυριακής 31/3/2024. Είσοδος ελεύθερη.

spring_fest.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

3ο Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ στη Λεμεσό
Τι θα έλεγες να υποδεχθούμε την άνοιξη με τον καλύτερο τρόπο; Με παιχνίδι και δραστηριότητες ξεχωριστές και απόλυτα διασκεδαστικές! Για να σε βοηθήσω να καταλάβεις, στη Λεμεσό για τρεις ημέρες μέρες θα στηθεί ένα Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ, όπου τα παιδιά θα περάσουν υπέροχα με διάφορες δραστηριότητες. Το αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους το Spring Festival λοιπόν επιστρέφει για 6η χρονιά εμπλουτισμένο και πιο fun από ποτέ για να σκορπίσει μαγικές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους! Tο 3o Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τριήμερο 30, 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου στο Δημόσιο Κήπου Λεμεσού. Eκεί, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική εξόρμηση με πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες. Πάμε να γιορτάσουμε την Άνοιξη και να ζήσουμε όμορφες στιγμές. Προαιρετική εισφορά για τον Σύνδεσμο Φίλων Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής - €2.
>> Σάββατο 30, Κυριακή 31 Μαρτίου και Δευτέρα 1η Απριλίου, Δημόσιος Κήπου Λεμεσού, 10:00-19:00.

PARAMYTHI_TA_ZWA_32X47_FNaYucM.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


«Τα ζώα δεν είναι παιχνίδι, ούτε μπιχλιμπίδι» στο Θέατρο Ένα
H ομάδα «χρώματα» της Δανάης Χρίστου σε συνεργασία με το θέατρο ένα, παρουσιάζουν την παιδική θεατρική παράσταση «Τα ζώα δεν είναι παιχνίδι, ούτε μπιχλιμπίδι» της Πωλίνας Θρασυβουλίδου. Ο Αργύρης ο μικρός, σώνει και καλά κατοικίδιο θέλει για συντροφιά! Πείθει την μαμά και η κωμωδία ξεκινά ! Στο σπίτι έρχεται η ψηλή, η λυγερή ,η καμηλοπάρδαλη η ψηλομύτα η Ανθή, που κουτουλά στην οροφή. Γκρρρ μετά ο Άρης το λιοντάρι, με τα μαλλιά τα περμανάντ που μουγκρίζει δυνατά. Ο γλιστιρίδας παπαγάλος που ασταμάτητα μιλά, να τον χαρίσει θέλει με όλη την χαρά. Να σου και το φίδι που χορεύει και η μαμά καρδιακά παθαίνει. Σειρά παίρνει ο κροκόδειλος ο Νεοκλής, που χωρίς να το σκεφτεί ,του αγοράζει εισιτήριο χωρίς επιστροφή. Μεγάλο όνομα, διάσημο και ξακουστό, ο βάτραχος ο Νίκος ο Γυρίνος, σε συναυλίες τραγουδά ρεμπέτικα άσματα, νησιώτικα ραπ και παραδοσιακά. Στο πάρτυ έρχεται και ο πίθηκος ο Αιμίλιος, που δεν κάθεται λεπτό, τις μπανάνες όλες έχει φάει ,8 ευρώ το κιλό. Μα τα ζώα αυτά ,δεν βρίσκουν την χαρά σε σπίτια που είναι μακριά απ' τα κλαδιά, η ζούγκλα είναι το σπίτι τους , όσο και να τα αγαπάς! Τα πήρε λοιπόν μια αγκαλιά και στης ζούγκλας την καρδιά ,τα άφησε, να έχει το ένα με το άλλο συντροφιά! Και στο σπίτι η μαμά ,έφερε ένα σκυλάκι αδεσποτάκι και πλημμύρισε η καρδιά με χαμόγελα παντοτινά! Σκηνοθεσία: Δανάη Χρίστου
>> Πρεμιέρα Σάββατο 30 Μαρτίου και οι τακτικές παραστάσεις του έργου θα είναι κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 11:00 στην Κύρια Σκηνή του θεάτρου ένα στην Λευκωσία για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Προπώληση εισιτηρίων: Ticketmaster και ACS courier. Πληροφορίες: 22348203.

33_upVlQfa.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Trannos και Light στην Κύπρο
O γνωστός τράπερ Trannos που αποτελεί ένα από τα πιο καυτά ονόματα στον χώρο της τραπ μουσικής τραγουδά μαζί με τον εξίσου δημοφιλή καλλιτέχνη Light και ξεσηκώνει τα πλήθη! Όλα αυτά σε μια μοναδική εμφάνιση στο Pavillion στη Λευκωσία το Σάββατο 30 Μαρτίου. Μετά τη συνεργασία τους με την νούμερο 1 επιτυχία «Αργά» ενώνουν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά στο νησί μας. Το Σάββατο 30 Μαρτίου oι δύο εκεντρικοί τράπερ θα ξεδιπλώσουν τις ρίμες τους και θα επιδοθούν σε ένα μοναδικό live performance. Μια εμφάνιση που σίγουρα δεν θέλετε να χάσετε.
>> Σάββατο 30 Μαρτίου, Pavillion Hall Λευκωσία. Πληρ. 97882348.

nor_vandi_cod.jpg

Δέσποινα Βανδή και Γιώργος Λιβάνης στο City of Dreams Mediterranean
Το City of  Dreams Mediterranean, ο νέος προορισμός αναψυχής και ψυχαγωγίας της Ανατολικής Μεσογείου, παρουσιάζει μια φαντασμαγορική βραδιά με την Ελληνίδα σούπερ σταρ Δέσποινα Βανδή. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Grand Ballroom του θερέτρου την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 9:00 μ.μ. και υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία για τους λάτρεις της μουσικής. Τη Δέσποινα Βανδή θα πλαισιώσει στη σκηνή ο Έλληνας τραγουδιστής Γιώργος Λιβάνης, ο οποίος συγκαταλέγεται στους πιο καταξιωμένους τραγουδιστές της νέας γενιάς. Ζήστε μια μοναδική βραδιά γεμάτη λάμψη και διασκέδαση. Για πληροφορίες και κρατήσεις: +357 25 088888 ή στο Despina Vandi Concert 
>> Κυριακή 31 Μαρτίου, City of Dreams Mediterranean, 21.00
Πληροφορίες & εισιτήρια https://www.cityofdreamsmed.com.cy/en/despina-vandi
Πληρ. 25088888

mple_RIn3uEw.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Μπλε και Prospectus στο DownTown Live
Οι Μπλε και οι Prospectus έρχονατι στο νησί μας για ένα μοναδικό live, στη σκηνή του DownTown Live, στη Λευκωσία. Ένα live που κανένας δεν πρέπει να χάσει, το Σάββατο 30 Μαρτίου. Οι Μπλε είναι ένα συγκρότημα που χαρακτηρίζεται σαν ένα αρκετά πρωτότυπο γκρουπ για τα δεδομένα της σύγχρονης ελληνικής σκηνής, αφού κατάφεραν να συνδυάσουν ποπ-ροκ στοιχεία με έντονες πινελιές από μπλουζ, φανκ αλλά και τζαζ, ενώ ταυτόχρονα σημείωσαν και σημειώνουν μια αξιοπρόσεκτη εμπορική επιτυχία. Oι Prospectus είναι ένα από τα πιο καταξιωμένα κυπριακά συγκροτήματα και απαρτίζεται από τους καλύτερους μουσικούς και ερμηνευτές που υπάρχουν στη χώρα μας. Με σεμνότητα και σεβασμό απέναντι στο κοινό και στη μουσική που αντιπροσωπεύουν έχουν σαν ευρύτερη φιλοσοφία να κρατήσουν ζωντανή την καλή ελληνική μουσική.
>> Σάββατο 31 Μαρτίου, DownTown Live, Λευκωσία. Οι πόρτες ανοίγουν στις 22:30. Για πληροφορίες, κρατήσεις και εισιτήρια οnline ή στο τηλέφωνο 99810011.

nikos-ziogalas-NDP.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Νίκος Ζιώγαλας live στο Vinylio
Ο Νίκος Ζιώγαλας ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της ελληνικής μουσικής σκηνής, θα βρίσκεται στην Κύπρο την Κυριακή 31 Μαρτίου για μία εμφάνιση στο Vinylio Wine etc στη Λεμεσό, στις 20.30. Οι ευχάριστες μουσικές εκπλήξεις θα διαδέχονται η μία την άλλη κατά τη διάρκεια του προγράμματος με μιια σειρά με αγαπημένες επιλογές από την προσωπική του δισκογραφία. "Σαν σταρ του σινεμά", "Πάρε με απόψε, πάρε με", "Θα σου φανερωθώ" και "Πέφτω ψηλά" είναι μερικές επιτυχίες που θα μας συντροφεύουν σε αυτήν τη μοναδική βραδιά. Μαζί του ο Δημήτρης Χατζηδημητρίου, ένας νέος ταλαντούχος και εξαιρετικός τραγουδοποιός.
>> Κυριακή 31 Μαρτίου, Vinylio Wine etc, Λεμεσός, 8.30. Πληρ. 99300430.

gioka.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Πάμε για γιόγκα στο Πάρκο της Αθαλάσσας
Ποιος είναι έτοιμος για μια πρωινή γιόγκα σε ένα όμορφο σημείο δίπλα στη λίμνη; Το κέντρο ευεξίας Open Heart στη Λευκωσία σε προσκαλεί σε ένα πρωινό στο πάρκο Αθαλάσσας γεμάτο άσκηση, χαλάρωση και πολλά οφέλη. Το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 09.30 δίνουμε λοιπόν ραντεβού για γυμναστική και χαλάρωση στον χώρο στάθμευση του πάρκου Αθαλάσσας. Μην ξεχάσετε να φορέσετε κάτι άνετο αλλά και να φέρετε ένα χαλάκι ειδικό για γιόγκα.
>> Σάββατο 31 Μαρτίου, Πάρκο Αθαλάσσας, Λευκωσία, 09.30. Πληρ. 99818359. Εισφορά: 10 ευρώ.

giannis-ploutarxos-tragouda.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Ο Γιάννης Πλούταρχός στο Pavillion
O τραγουδιστής, θα εμφανιστεί στην επιβλητική σκηνή του Pavilion Hall, ενώ το μουσικό σχήμα θα συμπληρώσει η κόρη του, Κατερίνα Κακοσαίου, η οποία ακολουθεί καταπόδας τα βήματα του πατέρα της: πρόκειται για ένα οικογενειακό ντουέτο που το μουσικόφιλο κοινό θα έχει τη χαρά να απολαύσει ξανά! Oι δυο τους θα ανέβουν μαζί επί σκηνής, ξεσηκώνοντας τους πάντες με παλιά και νέα τραγούδια, από το λαϊκό τους ρεπερτόριο.
>> Κυριακή 31 Μαρτίου, Pavilion Hall, Λευκωσία, 23.00. Η προπώληση εισιτηρίων θα αρχίσει τις πρώτες μέρες του Μαρτίου, από το Pavilion.

oikonomopoulos.2e16d0ba.fill-1375x729.png

O Νίκος Οικονομόπουλος στο Monte Caputo
Ο Νίκος Οικονομόπουλος έρχεται για μια μοναδική εμφάνιση σε ένα ξεχωριστά διαμορφωμένο Monte Caputo με την υπογραφή του όμιλου Breeze. Με τις πρόσφατες ραδιοφωνικές επιτυχίες του να έχουν γίνει τα απόλυτα hits, αλλά και τα αγαπημένα λαϊκά τραγούδια απ’ την προσωπική του δισκογραφία, ο Νίκος Οικονομόπουλος έρχεται για να μας διασκεδάσει αλλά και να μας ταξιδέψει με τις εξαιρετικές ερμηνείες του.
>> Κυριακή 31 Μαΐου, Monte Caputo, Λεμεσός. Οι πόρτες ανοίγουν στις 23:00. Πληροφορίες και κρατήσεις στο 7000 58 68. Προπώληση εισιτηρίων για μη κρατήσεις https://breezegrouptickets.com/.

FOTO_KAI_TORA_OI_DYO_MAS.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Και τώρα οι δυο μας στο Θέατρο Δέντρο
Ένα από τα συγκλονιστικότερα έργα της σύγχρονης ρωσικής δραματουργίας, το «Και τώρα οι δυο μας» του Αλεξάντερ Γκέλμαν ανεβαίνει στο Θέατρο Δέντρο σε σκηνοθεσία του διακεκριμένου Ελλαδίτη σκηνοθέτη και ηθοποιού Χρήστου Σουγάρη. Ένα έργο σταθερά επίκαιρο αφού πραγματεύεται το καταστροφικό πάθος για ανέλιξη και εξουσία στον εργασιακό χώρο καταδεικνύοντας τις αιτίες που απομακρύνουν τον άνθρωπο από την ηθική του υπόσταση. Το έργο, που έχει παρουσιαστεί σε πολλές χώρες του κόσμου με μεγάλη επιτυχία, φωτογραφίζει την ισοπέδωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας όταν η φιλοδοξία και το συμφέρον επιτρέπουν την εκμετάλλευση… Ο Γκέλμαν καταγράφει στα έργα του την αλλοτρίωση της ανθρώπινης υπόστασης που μεταβάλλεται διαρκώς μέσα από τις παθογένειες του καπιταλισμού. Στο «Και τώρα οι δύο μας» κάνει σαφές πως ο φιλόδοξος εργάτης, ο διαπλεκόμενος με τα αφεντικά, μοιραία εγκλωβίζεται στους μηχανισμούς τους χωρίς να μπορεί να βγει από 'κει μέσα αλώβητος. Η εξουσία τον χειραγωγεί με την πάγια της τακτική -του υπόσχεται ευκαιρίες για επιτυχία εκμεταλλευόμενη τα προσόντα και τις ικανότητες του προς όφελος και εξυπηρέτησή της, οδηγώντας τον (μας) σε πλήρη ηθική απαξίωση.
>> Κυριακή 31 Μαρτίου , Θέατρο Δέντρο, 21.30, Παλλουριώτισσα.

post-07.2e16d0ba.fill-1375x729.width-800.jpg

Ολόκληρη η βίβλος σε μια ώρα από το Θέατρο Αντίλογος
Την κωμωδία που έσπασε ταμεία σε Αμερική και Αγγλία, για πολλά χρόνια, παρουσιάζει το θέατρο Αντίλογος, σε σκηνοθεσία Ελένης Αναστασίου, με όλα τα πρόσωπα της Βίβλου. «Στην αρχή», μας πληροφορεί μια θεϊκή φωνή, «επικρατούσε το χάος.» Αλλά γιατί να σταματήσουμε εκεί; Η διαταραχή συνεχίζεται στη μέση και στο τέλος της Βίβλου! Το έργο «Ολόκληρη η βίβλος σε μια ώρα» των Adam Long, Reed Martin και Austin Tichenor είναι μια ευφυής και σπαρταριστή κωμωδία που πασχίζει να κατανοήσει ιστορίες «αυθεντίας» που από πολύ νωρίς έχουμε μάθει. Και δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι σ’ αυτό το έργο , που «πλαστογραφεί» «την σπουδαιότερη ιστορία που έγινε ποτέ αποδεκτή ως γεγονός», υπάρχουν υπέροχες στιγμές σουρεαλιστικής θεατρικότητας! Με το μέγα θεολογικό ερώτημα να είναι ένα: Έχει ο Θεός αίσθηση του χιούμορ; Παίζουν: Άρης Κυπριανού, Κλείτος Κωμοδίκης, Βασίλης Παφίτης.
>> Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου, Θέατρο Μασκαρίνι, Λευκωσία, 20:30. Προπώληση εισιτηρίων: SOLDOUT TICKETS και καταστήματα Stephanis – Electronics. Πληροφορίες και κρατήσεις : 99251331.

theatro_dionisos.2e16d0ba.fill-1375x729.width-800.jpg

Μικρά συζυγικά εγκλήματα από το Θέατρο Διόνυσος
Ο Ζιλ, διάσημος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων και η γυναικά του Λίζα, επιστρέφουν στο σπίτι τους από́ το νοσοκομείο όπου ο Ζιλ βρισκόταν για 15 μέρες, μετά από́ ένα ατύχημα που τον τραυμάτισε στο κεφάλι με αποτέλεσμα, να έχει χάσει τη μνήμη του. Η Λίζα προσπαθεί́ να τον βοηθήσει να επανακτήσει την μνήμη του. Ωστόσο, μέσα από́ τον διάλογο τους, αποκαλύπτονται μεγάλες αλήθειες και ψέματα, που ανατρέπουν την πραγματικότητα και των δύο. Σκηνοθεσία: Σώτος Σταυράκης. Παίζουν: Έλενα Χριστοφή, Χρήστος Γιάγκου.
>> Παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο (20:30), Κυριακή (18:30) μέχρι τις 21 Απριλίου. Εισιτήρια: Soldouticketbox.com Πληροφορίες: 22818999 & 99621845.

1.jpg

Κολιέ από μαργαριτάρια από το Θέατρο Ανεμώνα
Πρόκειται για το πρώτο ανέβασμα θεατρικού έργου της καινούργιας Κυπρίας συγγραφέως, Μαριλένας Αχιλλέως. Το έργο είναι βασισμένο τόσο σε πραγματικά γεγονότα από τη ζωή ενός τρανς ατόμου, του Δημήτρη με καταγωγή από τη Λέσβο, όσο και σε μυθοπλασία. Η μικρή κοινωνία στο νησί αδυνατεί να αντιληφθεί και να δεχτεί την πραγματική φύση του Δημήτρη, με αποτέλεσμα να τον περιθωριοποιεί. Ο ίδιος εκφράζει την ανάγκη του για αλλαγή φύλου ώστε να ολοκληρώσει μ' αυτό τον τρόπο τη γυναικεία του φύση, αλλά η οικογένεια του τον αντιμετωπίζει ως τρελλό και θεωρεί ότι χρήζει ψυχιατρικής θεραπευτικής αγωγής. Μια δημοσιογράφος κάνοντας ένα ντοκιμαντέρ για εκείνον, τον κάνει γνωστό διεθνώς. Όμως η παρατεταμένη χρήση των ψυχιατρικών φαρμάκων εν αγνοία του και για αρκετά χρόνια, σε συνδυασμό με τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από συγχωριανούς του και την ανάρτηση της από τους ιδίους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον οδήγησαν σε κρίση και ξανά στο ψυχιατρείο. Σκηνοθεσία: Αντρέας Τηλεμάχου. Παίζουν: Αντρέας Τηλεμάχου, Γιάννα Λευκάτη, Έλια Ιωαννίδου, Ευαγόρας Θεοδοσίου, Νικόλας Πέτρου και ο Μαρίνος Ξενοφώντος.
>> Παραστάσεις κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30 και την Κυριακή στις 19:00 μέχρι την Κυριακή 7 Απριλίου. Εισιτήρια online για όλες τις πόλεις (SOLDOUT), Καταστήματα STEPHANIS & TIME OUT KIOSK για Πάφο. Πληρ:. 70007721.

To_keno_aytoprosopos_1.width-800_phHeyDQ.width-800.jpg

Το Κένο Αυτοπροσώπος, Θέατρο Δέντρο
Τι σχέση μπορεί να έχει μια φονική γραβάτα με ένα ερωτικό τρίο, ένα drag show στη Μαδρίτη με την ιστορία ενός παιδιού αγνώστου πατρός ή το τηλεφώνημα ενός ογκολόγου με ένα δείπνο με τηγανητά χέλια; Τέσσερις άνθρωποι, ένας κριτικός θεάτρου, η άτυπη βοηθός του, μία διεθνώς επιτυχημένη σχεδιάστρια ρούχων και ο μυστηριώδης νεαρός που τη συνοδεύει, προσπαθούν να κλείσουν ανοικτούς λογαριασμούς σε ένα μεσοαστικό διαμέρισμα, το καλοκαίρι του 2015 στην Αθήνα. Ο «καναπές» ως να είναι ένας ακόμη ρόλος στο έργο, δεν μπορεί παρά να συμβολίζει την «καθεστηκυία» αποχαύνωση της κοινωνίας. Σκηνοθεσία: Γιώργος Μουαΐμης. Παίζουν: Σταύρος Λούρας, Αννίτα Σαντοριναίου, Έρικα Μπεγέτη, Άγγελος Χατζημιχαήλ.
>> Παραστάσεις Παρασκευή 29 Μαρτίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 20:30 / Σάββατο 30 Μαρτίου, Θέατρο Xenion, Παραλίμνι, 20:30 / Κυριακή 31 Μαρτίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 19:00. Εισιτήρια: SoldOutTickets.

429654660_18022220908999348_48855.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Κοίτα ποιος ήρθε, Σατιρικό Θέατρο
Η Αris Pro, σε συνεργασία με το Σατιρικό Θέατρο, παρουσιάζει την ξεκαρδιστική κωμωδία του Ray Cooney «Κοίτα ποιος ήρθε!» σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου. Στο «Κοίτα ποιος ήρθε!» η φάρσα βρίσκει την πιο σπαρταριστή εκδοχή της, σατιρίζοντας μέσα από ψέματα, παραπλανήσεις, και απροσδόκητα συμβάντα τις ανθρώπινες αδυναμίες και πάθη. Η καταιγιστική δράση, οι απανωτές εκπλήξεις, παρεξηγήσεις και ανατροπές αλλά και οι άκρως απολαυστικοί χαρακτήρες του έργου, συνθέτουν ένα «εκρηκτικό» σκηνικό που θα προσφέρει άφθονο γέλιο. Παίζουν: Βασίλης Μιχαήλ, Χάρης Αριστείδου, Μαριλένη Σταύρου, Αστέρω Κυπριανού, Σπύρος Γεωργίου, Ανδρέας Ρόζου και Γεωργία Νικολάου.
>> Παρασκευή 29, Σάββατο 30 Μαρτίουμ Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία, 20:30. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com και από το ταμείο του θεάτρου από 1η Μαρτίου. Πληρ:. 22312940 – 22421609.

synedria.2e16d0ba.fill-1375x729.width-800.jpg

H τελευταία συνεδρία του Φρόιντ, Alpha Square
Ο βραβευμένος Αμερικανός συγγραφέας Mark St. Germain, με ιδιαίτερη κλίση στην ιστορική μυθοπλασία, φαντάζεται μια πρώτη και τελευταία συνάντηση του θρυλικού συγγραφέα Σι Ες Λιούις με τον Σίγκμουντ Φρόιντ το 1939. Δύο μέρες μετά την έναρξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, στο γραφείο του Φρόιντ στο Χάμπστεντ του Λονδίνου, ο Αυστριακός πατέρας της ψυχανάλυσης και τρανός άθεος θα συνομιλήσει με τον Ιρλανδό συγγραφέα (μελλοντικά διάσημο για Τα Χρονικά της Νάρνια) γνωστό για τη μεταστροφή του και τα γραπτά του στο Χριστιανισμό. Η συνομιλία – αναπόφευκτα, ευγενικά αλλά και προκλητικά – περιστρέφεται γύρω από την ύπαρξη του Θεού, την κόρη του Φρόιντ, τη συγκάτοικο του Λιούις, το τραύμα του Λιούις ως στρατιώτης στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και την αυτοκτονία που ο Φρόιντ σχεδιάζει (και, ιστορικά, θα διαπράξει είκοσι μέρες αργότερα). Στο ιδιαίτερο σαλόνι ενός σπιτιού, σχεδιασμένο από τον εμβληματικό Κύπριο αρχιτέκτονα Νεοπτόλεμο Μιχαηλίδη, μικρός αριθμός θεατών θα κάθεται μαζί με τις δύο ιστορικές φιγούρες στο «γραφείο του Φρόιντ» στο φυσικό φως της ημέρας! Οι Βαρνάβας Κυριαζής και Ανδρέας Αραούζος σκηνοθετούν και ενσαρκώνουν τις δύο επιβλητικές προσωπικότητες, .
>> Δευτέρα 1 Απριλίου (11:30 και 16:00), Κωνσταντίνου Κόντου 1, Λευκωσία. Εισιτήρια: Ticketmaster.

A090.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Αλεπούδες από την Point To Contemporary Theater
Πρόκειται για ένα καθηλωτικό έργο, με υπαινικτικό χιούμορ, που παίζει με τις παράνοιες μας - πραγματικές η φανταστικές. Σε ένα κόσμο στον οποίο ο καταιγισμός πληροφοριών φτάνει σε μας αφιλτράριστος, οι ψευδείς ειδήσεις και οι θεωρίες συνομωσίας παραμορφώνουν την καθημερινότητα μας. Το έργο θεωρήθηκε προφητικό αφού γράφτηκε πριν από τα τραγελαφικά γεγονότα που έζησαν οι Άγγλοι πολίτες, σχετικά με το Brexit, την έλλειψη τροφίμων και την συσσώρευση αποθεμάτων στα σπίτια τους. Η δράση λαμβάνει χώρα σε μια ζοφερή εποχή, όπου η ανθρωπότητα μαστίζεται από λιμό, οι σοδιές καταστρέφονται από πλημμύρες, ενώ παράλληλα ταλανίζεται από την απειλή του κόκκινου θηρίου (των Αλεπούδων). Εντεταλμένοι του κράτους στέλνουν τον νεαρό Ουίλιαμ Μπλορ, επίλεκτο ανιχνευτή αλεπούδων, στο κτήμα της οικογένειας Κόβι, που πενθεί τον πρόσφατο θάνατο του γιου τους, για να ερευνήσει την αιτία που οι οικογένεια δεν εκπλήρωσε τους στόχους της. Σκηνοθεσία: Ευαγγελία Ονουφρίου. Παίζουν: Νάγια Αναστασιάδου Κώστας Κωνσταντίνου Εύα Μιλτιάδου Σταύρος Πέτρου.
>> Παρασκευή 29, Σάββατο 30, Κυριακή 31 & Μαρτίου, Θέατρο WhereHaus612, Λευκωσία, 20:30. Εισιτήρια: ΕΔΩ

340452342_595185829336091_2425694.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Cyprus International Tattoo Convention στους Χαρουπόμυλους Λανίτη
Το Cyprus International Tattoo Convention φιλοξενεί δεκάδες ντόπιους αλλά και ξένους ταλαντούχους Tattoo Artists, με κύριο στόχο να παρουσιάσουν στον κόσμο την τέχνη και τις τεχνικές τους. Όλοι οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να δουν από κοντά πρωτότυπες τεχνικές δημιουργίας τατουάζ, αλλά και να διαλέξουν τον καλλιτέχνη που θα κτυπήσει το τατουάζ που θέλουν. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 29, 30 και 31 Μαρτίου, στον καθιερωμένο χώρο, δηλαδή στον κέντρο της Λεμεσού στους Χαρουπόμυλους Λανίτη. Ένας χώρος ο οποίος σφύζει από ζωή, κουλτούρα και χαρακτηρίζεται από ωραία αισθητική και όμορφη αρχιτεκτονική. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει διάφορα άλλα καλλιτεχνικά happenings, όπως live band και music performances, διαγωνισμούς και άλλες πολλές εκπλήξεις. Επίσης να αναφέρουμε ότι θα υπάρχουν και μικρά μαγαζάκια τα οποία θα διαθέτουν προς πώληση ρούχα, κοσμήματα, και διάφορα άλλα tattoo related accessories. Η τιμή εισόδου είναι €15 ημερησίως, αλλά για όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν το τριήμερο μπορούν να αγοράσουν εισιτήριο και για τις 3 ημέρες στην τιμή των €25 (συμπεριλαμβανομένου και 1 μπύρας δωρεάν) από more.com
>> Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου, Χαρουπόμυλοι Λανίτη, Λεμεσός

michael-keaton-to-star-in-a-upcoming-noir-thri.width-800.jpg

ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ
Τρεις κινηματογραφικές πρεμιέρες έρχονται την Πέπμτη 28 Μαρτίου στις σκοτεινές αίθουσες της Κύπρου και μία ενδιαφέρουσα προβολή από την Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού. Αναλυτικά ΕΔΩ

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close